Dušené vepřové kotlety na cibulce - postup přípravy
Vepřové kotlety jsou velmi oblíbeným druhem masa, který lze připravit na sto způsobů. Vyzkoušejte je například na cibulce a s jednoduchou omáčkou podle receptu, který nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Kotlety z obou stran naklepejte a osolte a opepřete. Pak si prolisujte česnek a připravte hořčici. Všechny kotlety potřete z jedné strany nejprve česnekem a poté hořčicí. Cibule nakrájejte na kostičky a na troše oleje je dejte smažit na velkou pánev, ke které máte poklici, dokud nezesklovatí.
Dejte na osmaženou cibuli plátky kotlet, přikryjte je poklici a smažte 5 minut. Pak je obraťte, podlijte je horkou vodou (pokud chcete lepší chuť, můžete samozřejmě použít i masový vývar) a pod poklicí duste 45 až 60 minut, dokud nebude maso měkké, v případě potřeby dolijte vodu. Do jiného hrnce si dejte podle návodu vařit rýži tak, aby byla hotová ve stejnou chvíli jako maso.
Maso vyjměte z hrnce. Ve zhruba skleničce vody rozmíchejte trochu polohrubé mouky a touto směsí zahustěte vroucí šťávu v hrnci. Nezapomeňte míchat. Poté přiklopte hrnec pokličkou a na několik minut vše nechte provařit. Podle chuti omáčku osolte a vraťte maso zpět. Hotové maso s omáčkou pak servírujte s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem