Savojský vepřový řízek - postup přípravy
Savojský řízek je skvělou obměnou klasického vepřového řízku, jak ho běžně známe. Vyzkoušejte ho podle receptu, který nám poskytl kanál Vaření s Jančou, a budete mile překvapeni tou chutí.
Ingredience
Vepřové plátky naklepejte z obou stran a pak je dle chuti osolte a opepřete. Poté je z jedné strany potřete trochou hořčice. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte, přilijte k nim trošku mléka na zředění a zamíchejte.
Připravte si mouku a strouhanku na obalení. Bílky vyšlehejte do pěny, ale ne do sněhu.
V pánvi rozpalte dostatek oleje. Mezitím plátky masa postupně obalte v mouce, namočte ve žloutcích, obalte ve strouhance a pak v bílku. Hned poté je dejte smažit na mírném plameni z obou stran do zlatova.
Savojské řízky lze servírovat podobně jako ty klasické třeba s vařeným bramborem a dalšími přílohami. Dobrý je k nim také okurkový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem