Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Levné smažené věnečky s Nutellou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Levné smažené věnečky s Nutellou - postup přípravy

Velmi jednoduchý dezert si můžete během pár minut připravit z levného těsta bez vajec. V kombinaci s Nutellou či jinou lískooříškovou pomazánkou je přímo vynikající.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte do hrnce vodu, cukr, sůl, vanilin nebo vanilinový cukr a máslo. Hrnec postavte na kamna a vodu uveďte do varu. Pak do něho nasypejte mouku a neustále míchejte, aby se vše spojilo, ale těsto nepřipálilo. Po několika minutách těsto vyklopte na vál, dál zpracovávejte vařečkou, a až trochu vychladne, použijte ruku, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.

2. KROK

Vezměte si velké vroubkované zdobítko z cukrářského sáčku. Tím protlačte asi 7 centimetrů dlouhé proužky těsta, ale jinak je délka je na vás. Trochu je zatočte, aby se vzor obtáčel kolem. Poté je stočte do kolečka a konce těsta spojte do špičky. Tyto „věnečky“ pak v dostatečném množství oleje usmažte do zlatova a podávejte s čokoládovou pomazánkou, jako je např. Nutella.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů