Levné smažené věnečky s Nutellou - postup přípravy
Velmi jednoduchý dezert si můžete během pár minut připravit z levného těsta bez vajec. V kombinaci s Nutellou či jinou lískooříškovou pomazánkou je přímo vynikající.
Ingredience
Dejte do hrnce vodu, cukr, sůl, vanilin nebo vanilinový cukr a máslo. Hrnec postavte na kamna a vodu uveďte do varu. Pak do něho nasypejte mouku a neustále míchejte, aby se vše spojilo, ale těsto nepřipálilo. Po několika minutách těsto vyklopte na vál, dál zpracovávejte vařečkou, a až trochu vychladne, použijte ruku, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.
Vezměte si velké vroubkované zdobítko z cukrářského sáčku. Tím protlačte asi 7 centimetrů dlouhé proužky těsta, ale jinak je délka je na vás. Trochu je zatočte, aby se vzor obtáčel kolem. Poté je stočte do kolečka a konce těsta spojte do špičky. Tyto „věnečky“ pak v dostatečném množství oleje usmažte do zlatova a podávejte s čokoládovou pomazánkou, jako je např. Nutella.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem