Šunkovo-sýrový věnec s rajčatovou salsou - postup přípravy
Z listového těsta můžete upéct originální slaný štrúdl, který má tvar nastříhaného věnce, díky čemuž je mnohem snazší ho rozdělit na porce. Po upečení je skvělý s domácí rajčatovou salsou.
Na věnec
Na salsu
Rozložte si rozválené listové těsto na pečicím papíře. Položte na něj plátky šunky, pak nasekanou jarní cibulku, nastrouhanou mozzarellu a parmazán. Nakonec vše osolte a opepřete, posypejte sladkou paprikou a zabalte jako štrúdl.
Nenaplněné konce těsta ořízněte a sviňte do věnce, aby se dotýkaly. Pak věnec nastříhejte na asi 1,5 centimetru silné porce zhruba do dvou třetin a nastříhané části mírně pootočte nahoru. Formu o průměru 26 centimetrů vymažte máslem, dejte věnec dovnitř a vršek těsta potřete vyšlehaným vejcem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte věnec 25 minut.
Během pečení si připravte salsu. Do mixéru rajčata nakrájená na kusy, nakrájenou cibuli, přidejte chilli papričku, česnek, osolte, opepřete, oslaďte, přidejte dle chuti bylinky, koriandr a trochu limetové šťávy. Všechny ingredience poté rozmixujte. Hotovou salsu pak podávejte k upečenému věnci.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem