Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česnekový chléb se sýrem feta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Česnekový chléb se sýrem feta - postup přípravy

Patříte-li mezi ty, kteří si rádi smlsnou na pořádné dávce sýra, určitě ochutnejte tento skvělý recept. Česnekový chléb připravíte za chviličku a můžete si na něm pochutnat nejen s rodinou u televize, ale také jej můžete nabídnout svým hostům jako chuťovku k pivu.

Ingredience pro:
4 plechy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vlijte vodu a smíchejte ji s droždím, solí a cukrem. Vytvořte kvásek, do kterého přimíchejte mouku. Z ingrediencí vytvořte pomocí rukou těsto, do kterého následně zapracujte olej. 

2. KROK

Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou, položte jej na teplé místo a nechte ho kynout 30–50 minut. Zatímco těsto kyne, nastrouhejte eidam na hrubém struhadle. 

Tip: Místo eidamu můžete použít jakýkoliv jiný tvrdý sýr dle vlastní chuti.

3. KROK

V jiné míse rozmačkejte vidličkou změklé máslo a prolisujte k němu oloupaný česnek. Vše zamíchejte a přidejte do směsi sýr feta. 

4. KROK

Jakmile těsto vykyne, rozdělte jej na čtyři stejně velké části. Jednu část vyválejte na pečicím papíru na plát o výšce přibližně 0,5 cm a zarovnejte jej do obdélníku. Papír i s těstem položte na plech a těsto pomažte připravenou směsí se sýrem feta. 

5. KROK

Na závěr těsto posypte nastrouhaným eidamem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut. 

Poznámka: Po upečení těsto vyndejte a česnekový chléb nakrájejte rádýlkem na malé obdélníčky, které můžete podávat.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů