Rajská polévka s rýží - postup přípravy
Rajčatová polévka je oblíbenou pochoutkou, která má svou tradici po celém světě. Vyzkoušejte ji podle osvědčeného receptu, o který se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Nakrájejte nadrobno cibuli a nechte ji zpěnit v hrnci na troše rostlinného oleje. Přidejte bobkový list, celé nové koření, černý pepř a sušený tymián. Nechte vše chvilku společně restovat, dokud se koření nerozvoní.
Do hrnce přilijte rajčatový protlak a nechte ho chvilku smažit spolu s cibulkou a kořením, dokud neztratí typickou nakyslost. Poté vše zalijte vodou, případně vývarem a nechte provařit. Následně polévku sceďte přes sítko.
V troše vody nebo polévky rozkvedlejte hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijte do hrnce. Vše dobře promíchejte a nechte ještě 10 minut zavařit. Polévku dochuťte cukrem, solí a citrónovou šťávou, přidejte uvařenou rýži nebo tarhoňu a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.