Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí chléb ze sušeného droždí

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí chléb ze sušeného droždí - postup přípravy

Jednou si zkusíte upéct doma chleba podle receptu od paní Ivany Dunové a si už nikdy žádný v obchodě nekoupíte. Rozdíl v chuti poznáte s prvním soustem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ze všech uvedených surovin kromě soli důkladně vypracujte hladké těsto, které nechte 45 minut kynout na teplém místě.

2. KROK

Z vykynutého těsta vyválejte bochník chleba, který dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vodu smíchejte s trochou soli a touto směsí potřete chléb. Poté ho vložte do trouby předehřáté na 190°C a pečte 45–60 minut v závislosti na vlastnostech vaší trouby.

3. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů