Sváteční roláda z mletého masa - postup přípravy
Místo obyčejné sekané si můžete upéct originální roládu. Je plněná smetanovým sýrem, zeleninou a vejci, můžete tak do ní použít i ta, která vám zbyla z Velikonoc.
Na maso
Na náplň
Dejte do mísy mleté maso, přidejte vejce, trochu strouhanky, osolte, opepřete a ochuťte sladkou paprikou. Na stůl si rozložte dva pláty alobalu tak, aby se překrývaly. Pomažte je olivovým olejem, dejte na ně masovou směs a tu rozválejte válečkem tak, aby byla výsledná placka menší než alobal. A to hlavně po stranách, protože pak do něj roládu budete balit.
Jeden začátek plátu potřete smetanovým sýrem (například Philladelphia). Nakrájejte cibuli na půlkolečka a mrkve nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte je pak smažit na pánvi na olivovém oleji, dokud cibule nezačne sklovatět. Hotovou směs rozložte na smetanový sýr. Nakonec na zeleninu vyskládejte vejce vařená natvrdo. Podle chuti osolte a opepřete.
Za pomoci alobalu pak vše srolujte, zabalte důkladně do alobalu a dejte na plech. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte roládu 25 minut. Po dopečení ji nechte chvilku odpočinout, nakrájejte ji na porce a podávejte s vaší oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.