Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Palce z panenky v listovém těstě s pestem z medvědího česneku

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Palce z panenky v listovém těstě s pestem z medvědího česneku - postup přípravy

Toto jídlo je rychlé, jednoduché a přitom tak dobré, že se s přehledem hodí i na slavnostní tabuli. Vyzkoušejte recept, o nějž se s námi podělila paní Zdeňka Laštůvková.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Pesto z medvědího česneku

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nejprve si připravte pesto (můžete však použít i kupované). Medvědí česnek omyjte a osušte. Ořechy opražte na suché pánvi, dokud nezačnou vonět a lehce zlátnout. Poté je i s medvědím česnekem, strouhaným parmazánem a olivovým olejem rozmixujte dohladka. Poté směs ochuťte trochou solí a pepře.

2. KROK

Palce z panenky po obou stranách osolte mořskou solí a trochou pepře. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte na něm připravené maso ze všech stran trochu zatáhnout. Vyjměte ho z pánve na talíř.

3. KROK

Listové těsto potřete připraveným pestem z medvědího česneku a položte na něj dva plátky královského sýra. Zabalte maso do těsta a totéž zopakujte s druhým palcem z panenky. Každý těstový balíček potřete trochou pesta a rozšlehaným vajíčkem, posypejte mořskou solí a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 20 minut.

4. KROK

Poté zapněte horkovzdušný režim pečení a nechte masové balíčky ještě 10 minut dopéct, aby se na povrchu vytvořila zlatavá krusta. Při dodržení uvedených časů by měla panenka zůstat uvnitř krásně růžová.

5. KROK

Hotové maso nechte pár minut odpočinout a podávejte spolu se šťouchaným bramborem, bramborovou kaší nebo s čerstvým zeleninovým salátem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů