Palce z panenky v listovém těstě s pestem z medvědího česneku - postup přípravy
Toto jídlo je rychlé, jednoduché a přitom tak dobré, že se s přehledem hodí i na slavnostní tabuli. Vyzkoušejte recept, o nějž se s námi podělila paní Zdeňka Laštůvková.
Ingredience
Pesto z medvědího česneku
Nejprve si připravte pesto (můžete však použít i kupované). Medvědí česnek omyjte a osušte. Ořechy opražte na suché pánvi, dokud nezačnou vonět a lehce zlátnout. Poté je i s medvědím česnekem, strouhaným parmazánem a olivovým olejem rozmixujte dohladka. Poté směs ochuťte trochou solí a pepře.
Palce z panenky po obou stranách osolte mořskou solí a trochou pepře. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte na něm připravené maso ze všech stran trochu zatáhnout. Vyjměte ho z pánve na talíř.
Listové těsto potřete připraveným pestem z medvědího česneku a položte na něj dva plátky královského sýra. Zabalte maso do těsta a totéž zopakujte s druhým palcem z panenky. Každý těstový balíček potřete trochou pesta a rozšlehaným vajíčkem, posypejte mořskou solí a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 20 minut.
Poté zapněte horkovzdušný režim pečení a nechte masové balíčky ještě 10 minut dopéct, aby se na povrchu vytvořila zlatavá krusta. Při dodržení uvedených časů by měla panenka zůstat uvnitř krásně růžová.
Hotové maso nechte pár minut odpočinout a podávejte spolu se šťouchaným bramborem, bramborovou kaší nebo s čerstvým zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.