Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fresh chlebíčky s ricottou, okurkou a hráškem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Fresh chlebíčky s ricottou, okurkou a hráškem - postup přípravy

Zajímavé občerstvení nemusí být složité ani drahé, a přesto může být jak chutné, tak také zdravé. Vyzkoušejte netradiční zelené chlebíčky s hráškem a okurkou podle receptu od paní Martiny Recmanové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mražený hrášek vsypte do hrnce s vroucí vodou, nechte ho minutku povařit, vylovte ho a prudce zchlaďte v misce s ledovou vodou. Tímto způsobem blanšírovaný hrášek poté slijte a nechte ho důkladně okapat od přebytečné vody.

2. KROK

Ricottu vyklopte do misky, přidejte k ní citrónovou šťávu a trochu soli a pepře a vše rozmíchejte dohladka.

3. KROK

Pomazánku z ricotty natřete na plátky pečiva. Každý chlebíček ozdobte několika kolečky salátové okurky, posypejte blanšírovaným hráškem a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů