Hovězí maso na cibuli s plněnými žampiony - postup přípravy
Jednou z možností, jak luxusně připravit hovězí maso, je pomalu ho dusit na cibuli. Výborně se k němu hodí plněné žampiony s trochou smetanové omáčky.
Na maso
Na houby
Nakrájejte maso na kostky a dejte ho na větší suchou pánev, k níž máte poklici. Pak pokrájejte na půlkolečka cibuli a přidejte ji k masu spolu s máslem a vodou. Přiveďte vše k varu a za občasného míchání vařte pod poklici 1 hodinu.
Pak nasekejte česnek a přidejte ho na pánev. Vše osolte, opepřete a pod poklicí vařte dalších 90 až 120 minut, dokud není maso měkké. V případě potřeby můžete přidat trochu vody, pokud by se vyvařila.
Ze žampionů odlomte nožičky a nakrájejte je na kostičky, stejně tak na kostičky nakrájejte cibuli a nasekejte česnek. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem a dejte smažit houby, cibuli a česnek, dokud nebude směs zlatavá. Pak ji dejte do misky, přidejte zakysanou smetanu a nasekanou petržel s koriandrem, osolte, opepřete a zamíchejte.
Na pánvi si rozpalte olivový olej a dejte smažit kloboučky žampionů, jako první spodní stanu. Mezitím si nakrájejte na plátky mozzarellu. Otočte kloboučky, naplňte je připravenou směsí z pánve a přikryjte ji plátkem mozzarelly. Přilijte smetanu a vodu, přiklopte a pod poklicí vařte 10 až 12 minut.
Vyndejte houby, v troše vody rozmíchejte trochu hladké mouky a zahustěte jí tekutinu na pánvi. Přidejte muškátový oříšek, dle chuti osolte a opepřete a asi 2 minuty provařte. Maso podávejte se žampiony přelité hotovou šťávou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.