Zelené fazolky „Co dům dal“ s vejci a uzeninou - postup přípravy
Zelené fazolové lusky jsou velmi nedoceněnou zeleninou, která se může pochlubit neuvěřitelnou všestranností. Vyzkoušejte je v podobě hlavního chodu ve stylu „co dům dal“ podle receptu od paní Heleny Vítkové Zvonkové.
Ingredience
Zelené fazolky vhoďte do hrnce s vroucí vodou, přidejte k nim trochu soli a octa a nechte je pár minut povařit. Poté je slijte a nechte dobře okapat.
V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte na něm osmahnout klobásu pokrájenou na kolečka a uzený bůček nakrájený na kostičky. Mezitím oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Jakmile maso pustí tuk, přihoďte k němu cibuli a pokračujte v restování, dokud cibule nezesklovatí.
K opečené uzenině s cibulí přihoďte povařené fazolky, nechte je chvilku opéct a vše zalijte dvěma rozšlehanými vejci.
Směs podle chuti osolte a opepřete a nechte restovat, dokud se vejce nesrazí. V tu chvíli odstavte pánev ze sporáku, fazolky rozdělte na talíře, doplňte je čerstvou zeleninou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.