Nepečené sušenkové řezy s jogurtovým krémem - postup přípravy
Jako základ velmi dobrého dezertu lze použít křehké kakaové sušenky. Mezi ně pak přijde jemný pudinkový krém se smetanovým nádechem.
Ingredience
Připravte si dortový ráfek o velikosti 20×15 centimetrů a položte ho na tác či jinou pevnou podložku. Vyložte jeho boky acetátovou dortovou fólií a dejte na jeho dno vrstvu sušenek, například Bebe.
V rendlíku smíchejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, kukuřičným škrobem a přidejte řecký jogurt nebo zakysanou smetanu. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota bez hrudek, a dejte ji za stálého míchání vařit na sporák, dokud nezhoustne. Poté do směsi přimíchejte máslo, aby se rozpustilo.
Horký krém nalijte do formy na sušenky. Rozprostřete ho a navrch vyskládejte další vrstvu sušenek. Nechte dezert vychladnout a poté ho dejte do lednice, aby všechno ztuhlo a sušenky změkly. Před servírováním ho poprašte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.