Bílá káva z melty s tajnou ingrediencí - postup přípravy
Když se řekne „bílá káva“, většině starších ročníků se vybaví podmanivě voňavé vzpomínky na dětství a na babičku za kachlovými kamny. Pokud však máte pocit, že ať ji z melty a cikorky připravujete zdánlivě stejně jako ona, avšak stále to není ono, vyzkoušejte tajnou ingredienci maminky paní Hany Petrášové.
Ingredience
Do kastrůlku nebo klasické konvičky vložte tři vrchovaté lžíce melty a přidejte k ní jednu normálně plnou lžíci mleté zrnkové kávy. Směs spařte vroucí vodou, postavte ji na kamna a přiveďte k varu.
Meltu a kávu nechte přejít varem a ihned kastrůlek odstavte ze sporáku. Nechte směs chvilku odstát a sceďte ji přes husté sítko.
Do odvaru přidejte podle chuti mléko a cukr, nalijte ji do hrnečků a podávejte, nejlépe jako součást chutné a vyvážené snídaně.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.