Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí hovězí tatarák s topinkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí hovězí tatarák s topinkou - postup přípravy

Tatarák čili tatarský biftek jedni milují a druzí nenávidí, ale rozhodně nebudí vlažné emoce. Pokud jej milujete, není co řešit a můžete si ho připravit podle snadného receptu od paní Zdeňky Laštůvkové.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hovězí maso umelte najemno. Přisypejte sůl, čerstvě mletý černý pepř a pár kapek worcesteru. Cibuli nasekejte nadrobno a přidejte ji do masa spolu se lžíci plnotučné hořčice. Všechny ingredience důkladně promíchejte.

2. KROK

Z masové směsi utvořte kompaktní bochánek, který položte na talíř, na němž ho budete servírovat. Doprostřed bochánku udělejte malý důlek a vložte do něj samotný vaječný žloutek. Důležité je, aby maso i vejce byly zcela čerstvé a ze spolehlivých zdrojů, abyste své strávníky ochránili před případnými nepříjemnými střevními potížemi.

3. KROK

Nakonec osmahněte na troše oleje či sádla krajíčky chleba dozlatova. Po dosmažení je osolte a natřete česnekem a podávejte spolu s připraveným tatarským biftekem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů