Domácí ruská zmrzlina ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Výroba domácí ruské zmrzliny je velmi jednoduchá, jelikož na ni potřebujete jen 3 ingredience. Pokud však rádi experimentujete, neváhejte ji doplnit třeba o džem či čokoládovou polevu.
Ingredience
Dejte studenou smetanu ke šlehání do mísy a šlehačem z ní vyšlehejte hustou šlehačku. Poté k ní postupně zašlehejte slazené kondenzované mléko.
Poznámka: Krém lze použít už v této fázi jako čistě smetanový. Můžete ho ale ochutit například kakaem, čokoládou, oříšky, ovocem nebo sirupy. Volba je čistě na vás, můžete tak zkusit s chutěmi všemožně experimentovat.
Hotový krém naneste na kupovaný oplatkový plát. Je vhodné ho dát do adekvátně velké formy. Poté jej přikryjte druhým oplatkovým plátem a dejte minimálně na 2 hodiny do mrazáku, krém musí zcela zmrznout. Pak můžete zmrzlinu naporcovat a servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.