Pečené kuře Kanada - postup přípravy
Recept na kuře Kanada zdědila paní Ladislava Šatavová po své mamince. Jedná se o maso pečené v nakládané zelenině, což sluší nejenom kuřecímu, ale také třeba králíkovi nebo i vepřové krkovičce.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji nahrubo. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a obojí vsypte na dno pekáče.
Kuřecí stehna osolte a opepřete, posypejte je sušeným česnekem, grilovacím kořením a drceným kmínem. Položte je na lůžko z cibule a slaniny a postříkejte je sójovou omáčkou, worcesterem a trochou kvalitního kečupu.
Stehna v pekáči zasypejte nakládanou zeleninou (můžete ji použít i s nálevem, anebo bez něho, řiďte se dle vlastní chuti). Maso podlijte trochou oleje a kapkou vody a pod poklicí ho nechte vypéct doměkka.
Když je maso úplně měkké, vyjměte ho z pekáče, výpek nařeďte trochou vody a důkladně ho rozmíchejte. V hrnku rozkvedlejte trochu hladké mouky s vodou a tuto směs vmíchejte do omáčky.
Pekáč postavte na sporák a nechte omáčku asi 10 až 15 minut provařit. Nakonec kuře vraťte zpátky do omáčky, nechte prohřát a podávejte spolu s rýží nebo třeba bramborovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.