Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka z uzeného kapra a lučiny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Pomazánka z uzeného kapra a lučiny - postup přípravy

Z kapra vyuzeného v domácí udírně a lučiny lze udělat vynikající pomazánku na chlebíčky podle receptu od paní Ivany Reisingerové. Pokud nemáte kapra, můžete ho bez obav nahradit uzenou makrelou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Uzeného kapra vykostěte a rozeberte na malé kousky (případně oberte uzenou makrelu). Přidejte lučinu, najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájenou červenou cibuli, hořčici sůl a pepř dle chuti.

2. KROK

Vše důkladně promíchejte, nejlépe vidličkou, dokud nezískáte homogenní směs. Pokud je příliš hutná, můžete ji naředit trochou smetany ke šlehání. Hotovou pomazánku můžete použít i na chlebíčky či různé jednohubky.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů