Kynuté jahodové knedlíky s tvarohem - postup přípravy
Kynuté jahodové knedlíky podle receptu paní Ladislavy Šatavové jsou oblíbenou variantou sladkého oběda, který milují děti i dospělí.
Ingredience
Na zdobení
Mouku nasypejte do větší mísy. Uprostřed vytvořte důlek a do něj nadrobte droždí, které posypejte cukrem. Cukr a droždí zalijte vlažným mlékem a opatrně lžičkou vymíchejte kvásek. Nechte ho vzejít.
Jakmile kvásek vzejde, smíchejte ho s moukou, vejcem a také máslem. Vypracujte hladké těsto a nechte ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Z vykynutého těsta vytvarujte váleček. Ten pak nakrájejte na několik stejně velkých kousků podle toho, jak chcete mít knedlíky velké.
Z nakrájených kousků těsta vytvarujte placičky a naplňte je jahodami. Dobře je zabalte a nechte je opět kynout.
Po vykynutí dejte knedlíky vařit do vroucí vody po dobu sedmi minut. Poté je otočte a vařte je dalších sedm minut.
Hotové knedlíky ihned po vyjmutí z vody propíchejte špejlí, aby se nesrazily. Na talíři je můžete ozdobit rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem. Můžete použít také smetanu. Fantazii se meze nekladou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.