Piškotová roláda s pudinkovo-máslovým krémem - postup přípravy
Piškotová roláda s krémem je oblíbený dezert, který lze připravit ve více variantách, zaexperimentovat můžete i s krémem. Recept nám poskytla paní Tereza Koubková.
Na těsto
Na náplň
Rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků. Vyšlehejte bílky do sněhu a v jiné misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Do ní vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec do ní opatrně zapracujte sníh tak, aby vše zůstalo nadýchané. Pokud chcete těsto hnědé, místo 2 lžic mouky použijte holandské kakao.
Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 160 až 170 °C a pečte těsto zhruba 10 až 15 minut. Po upečení ho nechte vychladnout na pečicím papíře.
V hrnci svařte hustý pudink z mléka, pudinkového prášku, cukru a vanilkového cukru. Pokud děláte tmavou roládu, použijte čokoládový pudink, jinak zvolte vanilkový nebo jiný podle chuti. Po uvaření nechte pudink vychladnout. Poté jej se změklým máslem vyšlehejte do hladkého krému.
Vychladlý plát těsta namažte marmeládou, poté jej potřete krémem a srolujte. Roládu můžete ozdobit čokoládovou polevou. Nakonec ji nechte vychladit a ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.