Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koprové pesto s česnekem a sójovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Koprové pesto s česnekem a sójovou omáčkou - postup přípravy

Kopr se dá uchovávat jiným způsobem než jen usušením nebo zamražením. Stačí z něj udělat pesto, které dáte do malých skleniček a bude tak kdykoliv k dispozici.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Kopr pečlivě omyjte a nechte oschnout. Odkrojte z něho tvrdé stonky a nakrájejte ho na kusy. Vložte ho do mísy, přidejte na kusy nakrájený česnek, sůl, trochu pepře a koriandru.

2. KROK

Vše poté ponorným mixérem rozmixujte na jakousi pastu. Ke směsi přidejte sójovou omáčku a zamíchejte. Směs dejte do malých čistých skleniček a uchovávejte ji v temnu a chladu.

3. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů