Jablkový dort s máslovým krémem - postup přípravy
Jablkový dort podle receptu od paní Hany Petrášové vás naprosto okouzlí. Korpus je díky ovoci tak vláčný, že se rozpadá na jazyku.
Korpus
Na náplň
Dále
Ve větší míse utřete žloutky s cukrem do pěny. Do směsi přidejte kakao a krupici.
Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, poté je přidejte do těsta. Těsto nechte dvacet minut odpočívat a následně vmíchejte hrst mletých ořechů.
Těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte ho v troubě v předehřáté na 180 ° C zhruba 40 minut.
Mezitím si uvařte krupicovou kaši. Vmíchejte do ní podle chuti nasekané oříšky a trochu rumu a nechte ji vychladnout. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem, poté do něj postupně zašlehávejte zchladlou krupicovou kaši. Můžete do něj vmíchat i vanilkový cukr nebo extrakt.
Po upečení a vychladnutí korpus rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu natřete marmeládou a nastaveným máslovým krémem.
Potřený korpus přiklopte druhou polovinou korpusu a potřete zbytkem krému vrch i boky těsta. Nakonec ho ozdobte strouhanou čokoládou, případně plátky jablek a nechte v lednici ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.