Rajčatový salát s medovo-citronovou zálivkou - postup přípravy
Salát z čerstvých rajčat se dá připravit i s nezvyklou zálivkou s citronem a medem doplněnou kořením. Doporučujeme nechat ho přes noc v lednici, aby se chutě dobře spojily.
Ingredience
Rajčata omyjte a přepulte. Velká můžete i rozčtvrtit, malá naopak stačí jen propíchat. Dejte je do mísy a přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli.
V mističce si smíchejte zálivku z oleje, medu a citronové šťávy. Přidejte prolisovaný česnek a sušenou bazalku. Podle chuti lze dodat třeba pepř nebo nové koření.
Zálivku nalijte na zeleninu. Dle chuti ji osolte, zamíchejte a dejte minimálně na hodinu, lépe však přes noc uležet do lednice. Poté podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.