Bramborové medailonky se zázvorovou omáčkou - postup přípravy
Pokud hledáte alternativu k hranolkům jako přílohu k jídlu nebo i samotné, jsou bramborové medailonky vhodnou volbou. Udělat si k nim můžete i zázvorovou omáčku místo tatarské.
Na medailonky
Na omáčku
Vyberte velké brambory (pokud máte menší, použijte jich více) a ve slupce je uvařte do měkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Dejte je do mísy, osolte je a přidejte mouku. V receptu je orientační množství, musí jí být tolik, aby těsto, které získáte smícháním brambor a mouky, bylo hutné tak akorát.
Těsto dejte na pomoučněný vál a ještě ho obalte v troše mouky. Rozdělte ho na 8 dílů a každý pak na dalších 8 dílů. Z každého dílku udělejte kuličku a pak ji přitiskněte na vršek odšťavňovače citronů. Získáte díky tomu pomyslný medailonek s ornamentem.
Nalijte na pánev dostatečné množství oleje, rozpalte ho a medailonky usmažte z obou stran do zlatova. Mezitím dejte do misky zakysanou smetanu a přistrouhejte zázvor a česnek podle chuti. Přidejte cukr, citronovou šťávu a vše osolte a opepřete. Směs promíchejte, nalijte ji do mističky a podávejte jako dip k medailonkům.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.