Malinový moučník se šlehačkou - postup přípravy
Zajímavý malinový dezert můžete udělat z čerstvého i mraženého ovoce. Skvělou chuť mu dodává kombinace jemné bílkové krusty, ovocného krému a šlehačky.
Na korpus
Na sníh
Na náplň
Na šlehačku
Dejte do mísy máslo a rozšlehejte ho. Poté do něj zašlehejte cukr, špetku soli, žloutky a nakonec vodu. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vymíchejte těsto. To naneste na plech vyložený pečicím papírem.
Bílky vyšlehejte s cukrem a trochou soli do sněhu. Poté přišlehejte bramborový škrob a nakonec citronovou šťávu. Naneste na těsto na plechu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 25 minut.
Nalijte asi půl litru džusu s cukrem do hrnce a ve zbytku džusu rozmíchejte vanilkové pudinky. Pak je nalijte do džusu v hrnci a za stálého míchání uvařte pudinkovou hmotu.
Do ní nasypejte maliny, mohou být i mražené, a nechte je v ní povolit a rozvařit. Stále míchejte. Z litru smetany ke šlehání a moučkového cukru ušlehejte šlehačku.
Vychladlý korpus rozkrojte na půl. Na jednu polovinu naneste malinovou hmotu a na ni šlehačku. Přikryjte druhou polovinou korpusu a posypejte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.