Koláč s džemem a strouhaným těstem - postup přípravy
Jednoduchý koláč se strouhaným těstem můžete naplnit jakýmkoliv džemem podle vašeho výběru. Díky tomu pokaždé získá novou příchuť a nikdy vás neomrzí.
Ingredience
Do mísy dejte mouku a nastrouhejte k ní na struhadle margarín, například Heru. Případně použijte máslo, pokud chcete, aby měl koláč máslovější chuť. Vše promněte v prstech, aby vznikla pomyslná drobenka.
V druhé misce rozmíchejte vejce, cukr, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Nalijte směs k drobence a vypracujte hutné, lesklé těsto. Rozdělte ho na dvě části, přičemž jedna z nich musí být o něco málo větší.
Z té větší vyválejte na pomoučněném pečicím papíře placku a dejte ji na plech. Naneste na ni zvolený džem, jeho množství je na vás. Na džem pak nastrouhejte na hrubém struhadle druhou část těsta. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte koláč 25 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.