Vepřové plátky zapékané se zelím - postup přípravy
Plátky vepřového masa můžete zapéci se zelím v sýrově-smetanové máčce. Když jídlo doplníte pečenými bramborami, výsledkem bude opravdu skvělá pochoutka.
Na maso
Na brambory
Vezměte vepřové plátky a naklepejte je. Pak je dle chuti osolte, opepřete a posypejte trochou sladké papriky. Zelí rozkrojte na pláty, osolte a opepřete. Nakonec naskládejte na plech vyložený pečicím papírem vždy maso a pak zelí. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a vše pečte 40 minut.
Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na troše oleje na pánvi. Po 2 minutách přidejte na kusy nakrájené žampiony a vše osolte, opepřete a posypejte trochou sladké papriky. Smažte asi 4 minuty.
Pak přilijte smetanu na vaření, přidejte 100 gramů tvrdého strouhaného sýra a provařte. Směs nalijte na opečené maso se zelím, posypejte dalším strouhaným sýrem a vraťte na 10 minut do trouby zapéct.
Omyté brambory nakrájejte na měsíčky a 10 minut je vařte ve vodě. Připravte směs z česneku, třetiny lžičky pepře, soli, sladké papriky, 50 mililitrů rostlinného oleje a smíchejte ji s brambory, můžete přidat trochu kopru.
Brambory dejte do formy vymazané olejem. Vložte ji do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte brambory 15 minut. Podávejte je k pečenému masu se zelím.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.