Banánový ovesný dort s jogurtovým krémem - postup přípravy
Pokud nevíte, jak zpracovat přebytečné ovesné vločky, upečte si banánový ovesný dort s jogurtovým krémem. Recept je rychlý a velmi jednoduchý.
Korpus
Krém
Ve větší míse smíchejte ovesné vločky s vodou a nechte je patnáct minut namočené odpočívat. Banán oloupejte a vidličkou ho rozmačkejte na kaši.
Vodou nasáklé vločky důkladně promíchejte spolu s rozmačkaným banánem. Do těsta přidejte rozmíchaná vajíčka, mleté mandle a také cukr s kakaem a čokoládovými pecičkami.
Těsto dobře promíchejte a poté ho nalijte do zapékací mísy o rozměrech 21×15 cm, kterou jste předem vymazali kokosovým olejem. Těsto pečte v troubě rozehřáté na 180 °C zhruba 40–45 minut.
Krém na dort vytvoříte smícháním jogurtu s agávovým sirupem a kakaem. Krém dobře promíchejte a rozetřete ho na upečený korpus z vloček.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Wunderbare Rezepte