Karbanátky v tomatové omáčce - postup přípravy
Karbanátky z mletého masa připravované na pánvi lze podávat s tomatovou omáčku na italský způsob. Spolu s bramborem jsou vynikající.
Ingredience
Dejte mleté maso do mísy, přidejte strouhanku a 2 stroužky prolisovaného česneku. Pak přidejte vejce, dle chuti vše osolte a promíchejte. Udělejte ze směsi malé karbanátky a osmahněte je na rozpáleném oleji z obou stran. Poté je odložte na talíř.
Nakrájejte na jemno cibuli a nasekejte 3 stroužky česneku. Dejte smažit česnek na mírném plameni na troše oleje. Po minutě přidejte cibuli.
Po 2 minutách přidejte sušená rajčata, vše zarestujte a pak přilijte hovězí vývar nebo kostku vývaru rozpuštěnou v 250 mililitrech vody. Nakonec přidejte rajčatovou máčku, chilli papričku a osolte.
Nakrájejte oloupané brambory na kusy a mrkev na kolečka. Do pánve dejte mrkev, brambory, olivy a kapary. Poté vraťte karbanátky do pánve. Přikryjte ii poklicí a asi 35 až 40 minut vše duste pod poklicí do měkka. Hotové jídlo posypejte nasekanou petrželkou či koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell