Šlehačkové lívanečky z nekynutého těsta - postup přípravy
Šlehačkové lívanečky z nekynutého těsta jsou extrarychlou variantou luxusní snídaně nebo večeře. Každý si je navíc může jakkoliv ozdobit dle své chuti.
Ingredience
Do větší mísy nasypejte prosátou mouku se solí, kypřicím práškem do pečiva a také vanilkovým cukrem. Sypké ingredience v míse pečlivě promíchejte.
Poté ke směsi přidejte vejce, mléko, smetanu a nakonec také med. Těsto znovu promíchejte. Pokud se vám zdá příliš husté, můžete přidat ještě trochu mléka.
Na lívanečník nalijte trochu oleje a pozvolna na něm lívanečky usmažte. Na ozdobu můžete použít cokoliv, co má kdo rád. Vynikající jsou například s marmeládou či jogurtem a čerstvým ovocem, jako jsou borůvky, jahody nebo jiné.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.