Rychlá hrnková bublanina s třešněmi - postup přípravy
V mnoha rodinách je oblíbená třešňová bublanina klasickým receptem, který potěší každého milovníka jednoduchých a rychlých dezertů. Upečte si ji i vy, ke kávě bude fantastická.
Ingredience (1 hrnek = 250 ml)
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Žloutky vyšlehejte spolu s krupicovým i vanilkovým cukrem.
Do vyšlehaných žloutků s cukrem přidejte polohrubou mouku, olej, mléko a také kypřicí prášek. Vše znovu dobře vyšlehejte.
Do těsta přidejte vyšlehaný sníh a zlehka ho do něj zašlehejte. Hotové těsto nalijte rovnoměrně na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Na těsto rozložte vypeckované třešně. Bublaninu poté vložte do trouby vyhřáté na 180 °C zhruba na půl hodiny. Po upečení ji nakrájejte na porce a poprašte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou