Litý rybízový koláč s drobenkou - postup přípravy
Rybíz je klasickým a oblíbeným symbolem léta jako vděčné ovoce, kterého je na každé správné zahradě vždy bohatá zásoba. Upečte z něj výborný litý koláč podle receptu, o který se podělil kanál Vaření s Jančou.
Drobenka
Těsto (1 hrnek = 250 ml)
Z másla, moučkového a vanilkového cukru s moukou ručně zpracujte drobenku. Poté si připravte suroviny na těsto.
Ve větší míse smíchejte nejprve suché ingredience, tedy moučkový cukr s kypřicím práškem a moukou. Poté přidejte vejce, olej, mléko a také vanilkový extrakt. Všechny ingredience důkladně vyšlehejte šlehačem.
Vyšlehané těsto nalijte na plech a bohatě ho posypejte rybízem a drobenkou. Takto připravený koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba půl hodiny.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou