Salát z pečené cukety s česnekovým dipem - postup přípravy
Zajímavým způsobem si můžete připravit chutný zeleninový salát z cukety, která se nejprve upeče v troubě. Vše se pak promíchá s jednoduchým česnekovým dipem.
Ingredience
Z mladých cuket odkrojte konce. Poté je nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Přidejte k nim hladkou mouku a promíchejte.
Pak přidejte sůl a pepř dle chuti, dále provensálské bylinky, lžíci olivového oleje a lžíci balzamikového octa. Dobře promíchejte. Cuketu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte ji 15 minut.
Z hlavičky česneku odkrojte vršek. Zakápněte ji olivovým olejem, zabalte do alobalu a na posledních 7 minut pečení ji dejte do trouby k cuketě.
V misce si rozmíchejte bílý jogurt, nasekaný kopr s lísky máty a citronovou šťávu. Po vychladnutí z česneku vyloupněte vnitřek, rozmačkejte ho vidličkou a přimíchejte k jogurtu. Tento dip smíchejte s vychladlou pečenou cuketou a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept