Rychlé listové řezy s likérovou náplní a jahodami - postup přípravy
Když je chuť na něco sladkého, anebo vás překvapila návštěva, přijde vhod nějaký jednoduchý a rychlý dezert. Nechte se inspirovat řezy podle snadného receptu od paní Marie Audrlické.
Ingredience
Listové těsto vyválejte na velký čtverec, překrájejte ho napůl a jednu z polovin rozkrájejte na čtverečky. Těsto položte na plech a nechte ho upéct při teplotě 200 °C dozlatova. Po upečení ho vyndejte z trouby a nechte ho vychladnout.
Práškovou náplň od Dr. Oetkera smíchejte s mlékem a moučkovým cukrem a vyšlehejte ji do pevné a nadýchané konzistence. Jahody omyjte a odstopkujte.
Do obdélníkové misky vložte celý upečený plát listového těsta a natřete ho polovinou připravené náplně. Na ni vyskládejte jahody a zakryjte je zbylým krémem.
Na krémovou vrstvu položte čtverečky listového těsta. Ve vodě s jahodovým sirupem nechte rozehřát dortovou želatinu a přelijte jí povrch dezertu.
Ve zbylé želatině namočte tolik jahod, kolik máte čtverečků těsta, a pokládejte je vždy doprostřed každého čtverce na ozdobu. Hotový dezert nechte vychladit a ztuhnout v lednici a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.