Ražniči na plechu - postup přípravy
Maso, slanina, klobása, zelenina a brambory, to je typické složení klasického ražniči, které nemusí být nutně pouze napíchané na jehle. Vyzkoušejte lákavý recept na méně pracnou verzi, kterou zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky, které rozdělte na středně velké kostky. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kulaté plátky silné asi 0,5 cm. Na kostky nakrájejte také papriky a tři očištěné cibule nakrájejte na poloviční kroužky.
Klobásu nakrájejte na kolečka, slaninu na čtverečky a všechny ingredience společně nasypejte na plech. Posypejte je sladkou mletou paprikou, drceným kmínem, solí a pepřem a přidejte pár otrhaných lístečků kopru, které rovnoměrně rozdělte po celém povrchu.
Obsah plechu zakapejte rostlinným olejem a všechny ingredience rukama důkladně promíchejte, aby se koření rozptýlilo po všech kouscích směsi. Nakonec přilijte asi 100 ml světlého piva, plech zakryjte alobalem a vložte ho na 30 minut do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C. Poté odkryjte alobal, zapněte horkovzdušný režim trouby a pokračujte v dopékání dalších 30 minut.
Upečenou směs rozdělte na talíře. Posypejte ji trochou čerstvých bylinek, doplňte ji tatarskou omáčkou a ajvarem nebo jinou vaší oblíbenou studenou omáčkou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty