Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ražniči na plechu

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Ražniči na plechu - postup přípravy

Maso, slanina, klobása, zelenina a brambory, to je typické složení klasického ražniči, které nemusí být nutně pouze napíchané na jehle. Vyzkoušejte lákavý recept na méně pracnou verzi, kterou zveřejnil Youtube kanál Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky, které rozdělte na středně velké kostky. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kulaté plátky silné asi 0,5 cm. Na kostky nakrájejte také papriky a tři očištěné cibule nakrájejte na poloviční kroužky.

2. KROK

Klobásu nakrájejte na kolečka, slaninu na čtverečky a všechny ingredience společně nasypejte na plech. Posypejte je sladkou mletou paprikou, drceným kmínem, solí a pepřem a přidejte pár otrhaných lístečků kopru, které rovnoměrně rozdělte po celém povrchu.

3. KROK

Obsah plechu zakapejte rostlinným olejem a všechny ingredience rukama důkladně promíchejte, aby se koření rozptýlilo po všech kouscích směsi. Nakonec přilijte asi 100 ml světlého piva, plech zakryjte alobalem a vložte ho na 30 minut do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C. Poté odkryjte alobal, zapněte horkovzdušný režim trouby a pokračujte v dopékání dalších 30 minut.

4. KROK

Upečenou směs rozdělte na talíře. Posypejte ji trochou čerstvých bylinek, doplňte ji tatarskou omáčkou a ajvarem nebo jinou vaší oblíbenou studenou omáčkou a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů