Masové kuličky v hořčičné omáčce - postup přípravy
Z mletého masa můžete udělat mírně kořeněné kuličky, které v troubě zapečete s omáčkou ze smetany a hořčice. Podávají se s vařeným bramborem.
Na kuličky
Na omáčku
Na brambory
Dejte do mísy mleté maso a dle chuti ho osolte a opepřete. Poté přidejte sladkou papriku a sušený česnek. Nakrájejte najemno cibuli, dejte ji k masu a vše promíchejte. Z masa vytvarujte kuličky o průměru asi 1,5 až 2 centimetry a vložte je do zapékací formy.
V misce smíchejte smetanu s hořčicí, přidejte sůl, pepř, kurkumu a nasekaný kopr. Hotovou omáčkou zalijte masové kuličky. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je 40 minut, po upečení vše posypejte strouhaným sýrem. Jako přílohu servírujte vařené brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Herzhaft und frisch