Krém z čerstvých banánů a šlehačky - postup přípravy
Skvělý nadýchaný krém doma jednoduše připravíte z čerstvých banánů a udělané šlehačky. Konzumovat ho můžete jako dezert, ale je výborný i do dortů nebo dalších moučníků.
Ingredience
Oloupejte zralé banány a pokrájejte je na kusy. Poté je na troše másla dejte smažit do rendlíku. Po 2 minutách přilijte citronovou šťávu a vše vařte na středním plameni. Mezitím je rozmačkejte vidličkou a počkejte, až se rozvaří na kaši.
Přidejte cukr a za stálého míchání vše 30 sekund provařte. Pak směs sejměte ze sporáku, přidejte k ní žloutky a škrob, promíchejte a přilijte mléko. Tyčovým mixérem vše rozmixujte na hladkou kaši.
Dejte směs znovu na sporák a vařte za stálého míchání, dokud nezíská pudinkovou konzistenci. Pak ji propasírujte přes jemný cedník, pokud chcete krém použít na zdobení cukrářským sáčkem. Pro přímou konzumaci není tento krok nutný. Misku s pudinkem posléze zakryjte fólií a dejte na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
Ze studené smetany ke šlehání vyšlehejte tuhou šlehačku. Pak k ní postupně zašlehejte banánový pudink a můžete krém ihned použít. Lze ho jako dezert dát do mističky nebo jde o skvělou náplň do dortů či zákusků.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty Tundes Cakes