Houbová polévka se smetanou - postup přípravy
Na každý podzimní stůl patří lahodná houbová polévka se smetanou, jako je ta podle receptu od Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pokud patříte k vášnivým houbařům, tento recept nesmíte minout.
Ingredience
Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji smažit na rozpáleném oleji. Na menší kousky nakrájejte také brambory a houby. Houby důkladně propláchněte studenou vodou.
Přebytečnou vodu z hub ručně vymačkejte a přidejte k nim pepř i kmín. K osmažené cibuli na plotně přidejte houby a dobře obojí promíchejte. Houby nechte 20 minut dusit pod pokličkou.
K dušeným houbám přidejte nakrájené brambory a zalijte je vývarem. Polévku vařte do změknutí brambor. Poté do polévky přilijte smetanu na vaření a přidejte nasekanou čerstvou petrželku, část si ji ale odložte.
Podle potřeby polévku dochuťte solí a nechte ji ještě pět minut povařit. Hotovou polévku rozdělte do talířů, posypejte ji zbytkem čerstvé petrželky a podávejte, ideálně s čerstvým pečivem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou