Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Houbová polévka se smetanou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Houbová polévka se smetanou - postup přípravy

Na každý podzimní stůl patří lahodná houbová polévka se smetanou, jako je ta podle receptu od Youtube kanálu Vaření s Jančou. Pokud patříte k vášnivým houbařům, tento recept nesmíte minout.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Cibuli nakrájejte najemno a nechte ji smažit na rozpáleném oleji. Na menší kousky nakrájejte také brambory a houby. Houby důkladně propláchněte studenou vodou.  

2. KROK

Přebytečnou vodu z hub ručně vymačkejte a přidejte k nim pepř i kmín. K osmažené cibuli na plotně přidejte houby a dobře obojí promíchejte. Houby nechte 20 minut dusit pod pokličkou.  

3. KROK

K dušeným houbám přidejte nakrájené brambory a zalijte je vývarem. Polévku vařte do změknutí brambor. Poté do polévky přilijte smetanu na vaření a přidejte nasekanou čerstvou petrželku, část si ji ale odložte.

4. KROK

Podle potřeby polévku dochuťte solí a nechte ji ještě pět minut povařit. Hotovou polévku rozdělte do talířů, posypejte ji zbytkem čerstvé petrželky a podávejte, ideálně s čerstvým pečivem.  

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů