Mrkvový koláč s jablky a skořicí - postup přípravy
Mrkvovy koláč s jablky a skořicí podle receptu od paní Petry Pospíchalové je vynikající moučník, kterým okouzlíte většinu svých návštěv. Díky strouhané mrkvi a jablku je výjimečně lahodný a jemný.
Ingredience
Dále (volitelně)
Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, jablka pak na hrubém. Nastrouhaná jablka s mrkví promíchejte s cukrem a nechte je zhruba půl hodiny odpočinout.
K mrkvi a jablku přidejte moučkový cukr, Heru a hladkou mouku s vejci. Směs dobře promíchejte a přisypejte do ní kypřicí prášek do pečiva, vanilkový cukr a také skořici a kakao. Dle vaší chuti do těsta přidejte i rozinky, semínka nebo ořechy.
Vše důkladně promíchejte a nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Koláč pečte v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 40 minut. Hotový koláč můžete potřít zakysanou smetanou s trochou cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.