Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Silný vepřový vývar se zeleninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 265 minut

Silný vepřový vývar se zeleninou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jakou polévku připravit k obědu, vyzkoušejte tento silný vepřový vývar se zeleninou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Příprava je velmi snadná a zaručeně si pochutná celá rodina.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Na plech vyložený pečicím papírem rozložte vepřové masité kosti. Přidejte očistěný česnek, oloupanou rozkrojenou cibuli, očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel a celer na menší kousky. Následně vše jemně pokapejte olejem.

2. KROK

Plech vložte do předehřáté trouby na 200 °C a kosti se zeleninou pečte přibližně 25 minut, dokud nebudou mít všechny suroviny lehce zlatavou barvu.

3. KROK

Opečené kosti a zeleninu přendejte do velkého hrnce. Přidejte k nim  sůl, bobkové listy, nové koření a kuličky pepře. Vše zalijte studenou vodou tak, aby byly suroviny ponořené.

4. KROK

Vývar vařte na mírném ohni pod pokličkou, aby se voda pouze jemně vařila. Tento proces trvá několik hodin, dokud není maso měkké a chuť vývaru intenzivní. Ideálně 4 hodiny.

5. KROK

Uvařené kosti vyndejte z vývaru, oderte z něj maso, nakrájejte ho a podle chuti ho vraťte zpět. Vývar dosolte dle potřeby a servírujte.  Na talíři ho ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů