Silný vepřový vývar se zeleninou - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, jakou polévku připravit k obědu, vyzkoušejte tento silný vepřový vývar se zeleninou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Příprava je velmi snadná a zaručeně si pochutná celá rodina.
Ingredience
Na plech vyložený pečicím papírem rozložte vepřové masité kosti. Přidejte očistěný česnek, oloupanou rozkrojenou cibuli, očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel a celer na menší kousky. Následně vše jemně pokapejte olejem.
Plech vložte do předehřáté trouby na 200 °C a kosti se zeleninou pečte přibližně 25 minut, dokud nebudou mít všechny suroviny lehce zlatavou barvu.
Opečené kosti a zeleninu přendejte do velkého hrnce. Přidejte k nim sůl, bobkové listy, nové koření a kuličky pepře. Vše zalijte studenou vodou tak, aby byly suroviny ponořené.
Vývar vařte na mírném ohni pod pokličkou, aby se voda pouze jemně vařila. Tento proces trvá několik hodin, dokud není maso měkké a chuť vývaru intenzivní. Ideálně 4 hodiny.
Uvařené kosti vyndejte z vývaru, oderte z něj maso, nakrájejte ho a podle chuti ho vraťte zpět. Vývar dosolte dle potřeby a servírujte. Na talíři ho ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem