Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sypaný koláč s jablky a rozinkami

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Sypaný koláč s jablky a rozinkami - postup přípravy

Sypaný koláč s jablky a rozinkami podle receptu od paní Kateřiny Sojkové je známou klasikou, kterou neurazíte ani ty největší gurmány. Kdo má rád jablečné dezerty, určitě si přijde na své.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Nejprve si předem namočte rozinky v rumu. Veškeré sypké suroviny, tedy mouku, oba druhy cukru a také kypřicí prášek do pečiva, smíchejte v jedné větší míse. 

2. KROK

Do druhé mísy nastrouhejte na hrubém struhadle jablka. Ochuťte je skořicí, rozinkami v rumu a cukrem. Podle chuti můžete přidat ještě trochu rumu.

3. KROK

Koláčovou formu (nebo menší plech) vymažte silnější vrstvou másla a důkladně ji vysypejte hrubou moukou. Směs sypkých ingrediencí rozdělte na dvě poloviny. Jednu nasypte na moukou vysypanou formu.

4. KROK

Na sypké ingredience ve formě dejte ochucená strouhaná jablka a zasypte je druhou polovinou sypké směsi. Vrch koláče poklaďte plátky másla a poté ho dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba jednu hodinu.  

 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů