Nakládaná pečená paprika s česnekem - postup přípravy
Nakládané pečené papriky s česnekem a petrželkou jsou originální variací na zavařené papriky na zimu. Hodí se jako neotřelá příloha k různým jídlům.
Ingredience
Papriky vcelku dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 230 °C a pečte je 20 až 25 minut.
Upečené horké papriky poté dejte do velkého hrnce, přikryjte ho poklicí a nechte 15 minut stát. Potom z nich sloupněte slupku, zbavte je stopky, rozpulte a zbavte je semínek. Nakrájejte dužinu na kostky.
Do teplé vody dejte rozebrané hlavičky česneku. Po 15 minutách ho snadno oloupejte a nakrájejte na kousky. Nasekejte si svazek petrželky.
Do hrnce dejte olivový olej, vinný ocet, citronovou šťávu, sůl, cukr a všechny ingredience svařte, dokud se nerozpustí. Pak přidejte nakrájené papriky, petrželku a česnek a pod poklicí vařte dalších 10 minut.
Horkou směs i s trochou šťávy dejte do čistých sklenic a zavíčkujete. Poté sklenice otočte a nechte přikryté vychladnout. Skladujte je na temnějším a chladnějším místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Köyden lezzetler