Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažená veka se sýrem a lutenicí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Smažená veka se sýrem a lutenicí - postup přípravy

Smažená veka ve vejci se sýrem je ideální svačinkou anebo rychlou večeří. Podle receptu paní Ilony Šimůnkové si můžete tuto lahůdku připravit během chvilky, a to z ingrediencí, které máte jistě doma, dozdobit ji navíc můžete libovolnou zeleninou.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Rozšlehaná vejce smíchejte se zhruba polovinou strouhaného sýra. Můžete zvolit libovolný dle toho, co máte zrovna doma v lednici.

2. KROK

V sýrovo-vaječné směsi obalte plátky veky a smažte je na rozpálené pánvi s přiměřeným množstvím oleje. Veka by měla získat zlatavou, křupavou kůrku.

3. KROK

Osmaženou veku lehce osušte od oleje kuchyňskou utěrkou a potřete lutenicí anebo jakoukoliv vhodnou pomazánkou. Zkusit můžete také například adžiku.

4. KROK

Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky, petrželku nasekejte nahrubo. Veku posypte zbylým strouhaným sýrem, dozdobte rajčátky a posypte sekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů