Staročeský hunc z brambor a krup - postup přípravy
Staročeský bramborový hunc s kroupami je klasika, která potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. O svůj oblíbený recept na něj se s námi podělila paní Hana Petrášová.
Ingredience
Kroupy několikrát propláchněte studenou vodou a vložte je do hrnce. Zalijte je dostatečným množstvím vody, přidejte sůl a vařte je do úplného změknutí. Brambory oloupejte, vložte je do hrnce a společně se solí a kmínem vařte, dokud nebudou hotové.
Očistěte cibuli a nakrájejte ji na menší kousky. V pánvi rozpalte sádlo společně s máslem a cibuli orestujte. Mezitím si na větší proužky nakrájejte anglickou slaninu a přidejte ji k cibuli. Restujte vše tak dlouho, dokud cibule nebude mít krásnou zlatou barvu.
Do pánve dejte uvařené brambory a kroupy. Pórek nakrájejte na kolečka a očištěný česnek utřete s troškou soli. Přidejte je do pánve, dochuťte vše solí, pepřem a majoránkou. důkladně promíchejte a ihned podávejte.
Tip: Pokud kroupy nejsou vaším favoritem, jednoduše je vyměňte za těstoviny.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.