Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staročeský hunc z brambor a krup

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Staročeský hunc z brambor a krup - postup přípravy

Staročeský bramborový hunc s kroupami je klasika, která potvrzuje, že v jednoduchosti je krása. O svůj oblíbený recept na něj se s námi podělila paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Kroupy několikrát propláchněte studenou vodou a vložte je do hrnce. Zalijte je dostatečným množstvím vody, přidejte sůl a vařte je do úplného změknutí. Brambory oloupejte, vložte je do hrnce a společně se solí a kmínem vařte, dokud nebudou hotové.

2. KROK

Očistěte cibuli a nakrájejte ji na menší kousky. V pánvi rozpalte sádlo společně s máslem a cibuli orestujte. Mezitím si na větší proužky nakrájejte anglickou slaninu a přidejte ji k cibuli. Restujte vše tak dlouho, dokud cibule nebude mít krásnou zlatou barvu.

3. KROK

Do pánve dejte uvařené brambory a kroupy. Pórek nakrájejte na kolečka a očištěný česnek utřete s troškou soli. Přidejte je do pánve, dochuťte vše solí, pepřem a majoránkou. důkladně promíchejte a ihned podávejte.

4. KROK

Tip: Pokud kroupy nejsou vaším favoritem, jednoduše je vyměňte za těstoviny.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů