Vepřové na kmíně s těstovinami - postup přípravy
Pokud máte v lednici jen vepřové maso, pak musíte zkusit recept od paní Petry Pospíchalové. Zvolit můžete téměř jakoukoliv přílohu včetně čerstvě upečeného chleba.
Ingredience
Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a očistěte od blan a dalších nejedlých částí. Maso nakrájejte na větší kostky. Očistěte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Na pánvi rozpalte sádlo a cibuli orestujte.
Do pánve přidejte maso a opékejte ho, dokud se nezatáhne ze všech stran. Dochuťte ho solí a pepřem, bohatě zasypte mletým kmínem a podlijte vodou. Do vedlejšího hrnce nalijte vodu, přidejte kmín, krátce ho povařte a nechte odstát.
Do masa postupně přilévejte kmínový odvar, chuť omáčky pak bude intenzivnější. Ve troše vody rozmíchejte škrob, který přilijte do pánve a ještě chvíli provařte. Hotové jídlo podávejte s vařenými těstovinami, případně jinou přílohou.
Tip: Pokud opravdu milujete intenzivní chuť kmínu, orestujte ho nasucho na pánvi a teprve poté přidejte do jídla.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.