Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dršťková polévka z václavek s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dršťková polévka z václavek s česnekem - postup přípravy

Pokud máte to štěstí a v lese najdete václavky, určitě byste měli vyzkoušet recept od paní Petry Pospíchalové. K této lahodné polévce podávejte čerstvý chléb nebo rohlíky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Houby očistěte od největších nečistot a propláchněte je v nádobě se studenou vodou. Poté václavky vyjměte z vody, nechte okapat a nakrájejte je na proužky.

2. KROK

Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na drobné kousky. Do hrnce vložte kousek sádla. Nakrájenou cibuli přidejte do rozpáleného sádla a nechte zesklovatět. Poté přidejte nakrájené houby. Vše společně promíchejte a restujte.

3. KROK
Houby dochuťte solí, pepřem, sladkou paprikou, mletým kmínem a všechno společně důkladně promíchejte. Poté k houbám nalijte vodu, přidejte masox a znovu důkladně promíchejte. Polévku vařte, dokud václavky nebudou měkké, alespoň však 20 minut.
4. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte 2 lžíce mouky. Jíšku po celou dobu pečlivě míchejte, dokud nebude mít krásnou žlutou barvu. Hotovou jíšku přidejte do polévky a důkladně promíchejte, aby se nevytvořily hrudky.

5. KROK

Přidejte prolisovaný česnek a dochuťte sušenou majoránkou, kterou předtím promněte v prstech. Polévku provařte ještě zhruba 15 minut, aby se vyvařila moučná chuť jíšky.

6. KROK

Tip: Václavky můžete nahradit kotrčem nebo masáky, případně hlívou.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů