Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninový vývar s masovými knedlíčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zeleninový vývar s masovými knedlíčky - postup přípravy

Objevte kouzlo zeleninového vývaru s masovými knedlíčky. Polévka je lehká, výživná, voňavá a obsahuje šťavnaté maso, díky kterému vás pokrm dokonale zasytí.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí a rýží. Ze směsi vytvořte kuličky o průměru 3 cm, které smažte na pánvi s rozpuštěným máslem smíchaným s rajčatovou pastou 4–6 minut ze všech stran.

2. KROK

Jakmile se maso zatáhne, do pánve přidejte nadrobno nakrájenou, cibuli. Směs ochuťte solí, pepřem a vmíchejte do ní na kostičky nakrájenou mrkev. Vše doplňte na kostičky nakrájenými paprikami a rajčetem.

Poznámka: Mrkev před použitím oloupejte a z paprik odstraňte semeník.

3. KROK

Ingredience zamíchejte, zalijte vroucí vodou a vmíchejte k nim čočku s na kostičky nakrájenými brambory. Pokrm vařte pod pokličkou, 15–20 minut do změknutí zeleniny.

4. KROK

Na závěr do polévky vmíchejte nasekanou petrželku a polévku odstavte z tepla. Zeleninový vývar servírujte horký. 

Tip: Polévku se nemusíte bát podávat i o slavnostních příležitostech.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů