Zeleninový vývar s masovými knedlíčky - postup přípravy
Objevte kouzlo zeleninového vývaru s masovými knedlíčky. Polévka je lehká, výživná, voňavá a obsahuje šťavnaté maso, díky kterému vás pokrm dokonale zasytí.
Ingredience
Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí a rýží. Ze směsi vytvořte kuličky o průměru 3 cm, které smažte na pánvi s rozpuštěným máslem smíchaným s rajčatovou pastou 4–6 minut ze všech stran.
Jakmile se maso zatáhne, do pánve přidejte nadrobno nakrájenou, cibuli. Směs ochuťte solí, pepřem a vmíchejte do ní na kostičky nakrájenou mrkev. Vše doplňte na kostičky nakrájenými paprikami a rajčetem.
Poznámka: Mrkev před použitím oloupejte a z paprik odstraňte semeník.
Ingredience zamíchejte, zalijte vroucí vodou a vmíchejte k nim čočku s na kostičky nakrájenými brambory. Pokrm vařte pod pokličkou, 15–20 minut do změknutí zeleniny.
Na závěr do polévky vmíchejte nasekanou petrželku a polévku odstavte z tepla. Zeleninový vývar servírujte horký.
Tip: Polévku se nemusíte bát podávat i o slavnostních příležitostech.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir