Halušky s pečeným zelím a uzeným masem - postup přípravy
Pokud jste milovníkem slovenské kuchyně, avšak nemáte rádi brynzu, vyzkoušejte recept od paní Andy Březinové. Ta bramborové halušky pro změnu doplnila pečeným zelím, křupavou slaninou a uzeným masem.
Ingredience
Zelí omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte ho na menší kousky. Vložte ho do pekáče, pokapejte olejem a dochuťte solí a drceným kmínem. Zelí pečte při teplotě 180 °C do změknutí.
Cibuli očistěte a spolu se slaninou a uzeným masem nakrájejte na menší kousky. Do pánve nalijte olej a orestujte cibuli, dokud nebude mít krásnou zlatavou barvu. Poté přidejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Přidejte uzené maso a krátce ho osmažte.
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, mouku, sůl a vše důkladně rozmíchejte. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a přes haluškovník vytvořte halušky. Nechte je vařit a poté sceďte.
Hotové halušky smíchejte s upečeným zelím a směsí cibule, slaniny a uzeného masa. Vše spolu důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem a ihned podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.