Plněné řízky se schwarzwaldskou šunkou a dvěma druhy sýrů - postup přípravy
Řízky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha kuchyních po celém světě a existuje mnoho různých receptů. O svůj oblíbený recept se s námi podělila paní Romana Staňová, která řízky naplnila schwarzwaldskou šunkou a dvěma druhy sýrů.
Ingredience
Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou a důkladně ho osušte. Nakrájejte ho na plátky široké zhruba 1 cm a přes potravinářskou fólii maso naklepejte.
Maso dochuťte solí a pepřem. Na polovinu plátku položte schwarzwaldskou šunku, nakrájený hermelín a sýr se zeleným pepřem. Překryjte ho zbylou polovinou masa a přitiskněte okraje tak, aby vám náplň při obalování nevyklouzla ven.
Připravte trojobal a naplněné maso obalte nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. V pánvi si rozpalte sádlo a postupně řízky smažte na mírném plameni z každé strany 5 minut.
Hotové řízky ihned podávejte. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši přelitou máslem, doplněnou kyselou okurkou a zeleninovou oblohou v podobě čerstvé červené papriky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.