Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nivové karbanátky s česnekem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Nivové karbanátky s česnekem - postup přípravy

Pokud si na chvíli chcete odpočinout od masa, připravte si tyto rychlé a chuťově originální nivové karbanátky podle receptu paní Petry Pospíchalové. Připravíte je během pár minut a můžete si na nich pochutnat nejen zatepla, ale také zastudena. Jsou opravdu výborné.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nivu nastrouhejte a v míse ji smíchejte s vejci. Do směsi přidejte kostku droždí, prolisovaný česnek, majoránku a teplou vodu. Všechny ingredience zamíchejte a nechte směs asi 30 minut kynout.

2. KROK

Poznámka: Chcete-li použít více nivy, doporučujeme navýšit také množství vajec, a to v poměru 1 vejce na 100 g nivy.  

3. KROK

Po půl hodině do směsi vsypte strouhanku tak, aby se směs zahustila a ingredience se spojily. Je-li to nutné, karbanátkovou směs dosolte. 

Poznámka: Se solí to nepřehánějte, protože niva je sama o sobě dost slaná.

4. KROK

Nyní vytvářejte karbanátky o průměru přibližně 5 cm a o výšce asi 0,5 cm. Díky droždí nivové karbanátky při smažení ještě nakynou. 

5. KROK

Karbanátky smažte z každé strany aspoň 2 minuty, dozlatova. 

Tip: Nivové karbanátky podávejte s oblíbenou přílohou. Skvěle chutnají s jemnou bramborovou kaší.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů